diumenge, 19 d’agost de 2012

FER PEDRES PRECIOSES!

Beautiful hand made "geodes" from egg shells and alum powder. Great kid project! Cliqueu a la imatge per veure Vídeo.

EINES I MATERIALS:

Closca d'ou bufada.
Pols d´Alum en pols ( drogueria o farmàcia )
Cola blanca
Pinzell petit
Pot de plàstic o de vidre
Colorant alimentari
Aigua calenta
Pal o cullera
Guants de làtex
Estenedor o diari

PROCEDIMENT:

1. Comenceu bufant un  ou  i dividir per la meitat al llarg. L'ou pot ser trencat  colpejant contra una superfície o tallant amb unes tisores. Assegureu-vos que l'interior de la closca estigui neta i seca.

2. Amb un pinzell petit, aplicar cola blanca a l'interior i les vores trencades de cada meitat de la closca d'ou i escampar el pols d´ alum fins que estigui completament cobert. Deixar assecar tota la nit.

3. L'endemà, preparar la solució  en un recipient de vidre o plàstic i un palet de fusta o una cullera. Cal barrejar 2 tasses d'aigua molt calenta (quasi bullint) amb 30-40 gotes de colorant alimentari . Asseguri d'usar guants de làtex per protegir les mans de la tintura.

4. Afegir 3/4 tassa de pols d´ alum per al bany de tint calent i remogui fins que estigui completament dissolt. Si hi ha vidres restants al fons del recipient, posar la solució al microones durant uns minuts per dissoldre'ls.

5. Quan l'alum es dissol completament, deixa refredar la dissolució lleugerament (al voltant de 30 minuts) i després submergir una de les seques, recobertes amb alum ( closques d'ou en la solució de cultiu ), permetent que descansi sobre el fons del recipient amb l'interior de la closca cap amunt.

6. Col·loqueu el recipient de banda en un lloc segur durant la nit per permetre que els cristalls creixin sense pertorbacions. ( Es necessiten de 12 a 15 hores per a una geoda perfecta .)

7. L'endemà, treure la geoda de la solució amb molta cura (els cristalls humits són molt fràgils), i assegureu-vos d'usar guants de làtex per evitar que el tint taqui les mans. (Consell: Si no està satisfet amb la mida dels cristalls dels seus geodes, retorni la geoda a la solució cada vegada i esperar un dia o dos fins que l´aigua s'evapori de la solució. L´ alum es dipositarà en el seu geoda i augmentarà la mida dels vidres.)

8. Col · loca el geoda en un estenedor o diari i deixeu que s'assequi completament abans de manipular-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada