dilluns, 10 de març de 2014

KAMISHIBAI

A arrel d´una entrada del blog de la Miren vaig tenir curiositat per saber que era això dels Kamishibais.

 Kamishibai, en japonès, vol dir "teatre de paper".
És una forma d'explicar contes molt popular al Japó. Sol estar dirigit a nenes i nens petits que van a gaudir-ne en grup. També és utilitzat com a recurs didàctic. Està format per un conjunt de làmines que té un dibuix en una cara i text en l'altra. El seu contingut, generalment en forma narrativa, pot referir-se a un conte oa algun contingut d'aprenentatge.

Com el text és a la part posterior de les làmines el kamishibai sempre necessita un presentador o intèrpret que llegeixi el text mentre els espectadors contemplen els dibuixos.

La lectura del kamishibai es realitza col · locant les làmines en ordre sobre un suport, teatret de tres portes que es diu "butai", de cara a l'auditori, i lliscant les làmines una per una mentre es llegeix el text.


He trobat model de com construir-los i mostres amb exemples molt xules que ens poden ajudar a treure la idea exacta del seu funcionament.

CLIQUEU SOBRE LA IMATGE:

http://2.bp.blogspot.com/-v-mwPyBYF_o/T76RgryD4gI/AAAAAAAABdU/4-Zqpd6nWOI/s1600/Kamishibai.jpghttp://www.inesbengoa.com/p/i-img/es/infantil/cuentacuentos-infantil/kamishibai/i-Galeria/cuentos-kamishibai-inesbengoa-2.jpg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada